March 14, 2011

Dear Uzair,

How are you? sihat? dah makan belum,nampak kurus je lagi kau ni.samaa je dari dulu.

eh dulu aku gemok weh.tebal gile.sampai takleh nak buka tapak tangan.

Hm. kau buat apa sekarang ? tanam anggur lagi?

haah. tension kot duduk rumah 24/7. tapi nasib baik Lini dah dapatkan slot untuk aku kerja kat Monrods tu.start kerja lepas dapat result la kot. tapi tu pun maybe ikut mood. kalau result elok,ada lah jugak desire nak keluar rumah kan.kalau slack,dunia takkan nampak muka aku for 5 months.boleh jadi punya.

Oh..macam tu pulak.hmm. kenapa kau tak keluar rumah ? kereta ada kan. pelik aku.

kereta ada,tapi lehseng.maacam cibet.lama gila kot tunggu. last last brador tu bagitau,JPJ buat 22nd March. terbaik kan? 22nd dapat result JPJ,23rd dapat result SPM. cuak kot. Hanya Allah S.W.T. yang tau.

Pergh gila pressure doh,aku faham. kalau misal kata JPJ slack(na'uzubillah),mesti kau pikir SPM pun lebih kurang(na'uzubillahminzalik). All the best doh Uzair. Doa bebanyak ah kau cemerlang dalam dua dua.

thanks weh. 

Weh,kau ada dengar pasal Japan ? 

haah doh. perghh petanda tu kau tau. bawak istighfar lah masing masing. taubat.

Cuak en? Sekarang baru nak rasa. Haihh. Takpe,kita jangan nak pandai pandai mengagak bila Kiamat nak datang. 2012 ? jangan percaya tu semua kita tak tau lagi. kalau kita tau awal bila nak jadi,bukan Kiamat la tu. Allah dah sebut dah,takdak sesapa yang akan tau kan. just jangan buat apa apa yang boleh rosak akidah kau and orang lain.

ok. aku try.

Hm .Bagus

weh,kau nak tau satu cerita kisah benar yang lawak kepompang ak? hahah!

Aaa boleh je. mesti lawak gilababee sebab kau dah gelak sebelum cerita. hahaha! aku pun taktau kenapa aku gelak sebelum kau cerita nih. HAHA

-.- aaaaahuh. ok,petang tadi.aku keluar dengan Izade. kitorang nak nak carik port lepak tapi otw aku stop by    kat Petronas jap nak beli waffles dgn keluarkan duit.

Aha.

pastu aku turun ah pegi cucuk CIMB,beli waffles dua. masuk balik kereta,Izade forward aku satu text message. dia kata SMS tu menakutkan,datang daripada Indahati.member kitorang lagi sorang. so okay aku pun baca...

Text tu kata apa ?

dia kata,adaa nuclear power plant melehetohop kat Japan pukul 4.30am pagi tadi. pastu radiation dia masuk dalam awan,and awan tu nanti bawak air hujan yang amat bahaya ke Malaysia ni. so kalau hujan harini sampai besok,jangan keluar. kalau badan kena air hujan tu,ada potential untuk jadi cacat laah,cancer laah bagai. 

Pergh cuak siot. 

tau takpe. pastu bila aku dah baca tu aku pun terpikir nak pegi check kat google.betul ketak fact tu. otw pergi ke maple yang ada Wifi tu,ada lagi sorang text aku,Aunty Mas. benda yang lebih kurang sama,cuma diperkuatkan lagi berita dia tu dengan BBC News. mmhm kitorang apa lagi. cuak ah! hahah sampai kat maple.aku park kereta.CARI PAYUNG. tak hujan lagi nih. turun kereta,masuk kedai mamak,order teh ais & teh tarik. 

Lama tak minum teh ais..

-.- ok. pastu en. tiba tiba angin baaik punya kencang. kitorang duduk kat dalam tapi boleh rasa angin dia. terer. aku pun bukak weather forecast kat phone.menurutnya,harini akan hujan with thunderstorms kat Bandar Baru Bangi. _._ aduhhh. 

Hahah ok pastu?

time tu air tak sampai lagi. kitorang dah cuak. aku panggil mamak tu,"Anne,take away bole?" .
3 minit kemudian,anne tu datang dengan air,kitorang pun challoh. 

Lah,tak bayar ?!!

bodo,bayar la gile. sape nak kena kejar dengan mamak pakai kemeja peluh peluh dada berbulu? kau nak?

-.- Tak laaa,kau tak cakap pun bayaaaar. aku pikir itu yang lawak nyee

oh. tak. yang lawak tu lambat lagi. kau lek lu.

Orait.

so,dengan payung kuning hijau aku tu,dengan tak hujannya,langit terang benderang lagi,aku dengan Izade jalan balik ke kereta. orang kat mamak tu dah usha pelik,"apehalla mamat dengan minah ni jalan bukak payung siang siang butaaa ni? baru tengok cerita meatballs tu kot budak budak nii"

Hahah best doh cerita tu. Cloudy With The Chance Of Meatballs ehn? 

haah.best gak ah..
pastu aku pun drive pegi rumah Izade,crash rumah dia sat. Mama dia dengan adik dia kat rumah tapi kat atas. kitorg lepak bawah. sambil bersembang makan waffles main Truth or Dare Mobile tu,kitorg bukak buku text Geografi Form 1. cariii pasal angin monsun barat daya dengan timur laut. kaji sikit pasal hujan yang bahayaa sangat nak datang nih. tengok fakta dia. semangat kot. siap forward kat mak bapak kakak aku,update status kat Facebook lagi,cakap pasal hujan bahaya tu. dah ada orang Like dah pun.hahah dah habis borak gelak gelak,aku pun beredar laaah around 7steng macam tu. 

Tak jumpa mak Izade?

mmm tak. dia tido kot kat atas. 
pastu weh,aku keluar pintu rumah. tengok kiri kanan depan. hm. takde hujan pun. tengok porch,tak basaaah pun. tengok kereta,tak lencuuun pun. hm. tadi angin takleh kuat lagi(boleh sebenarnya),tapi takde pulak air menitik.hmm takpe ah. lantak ah.
aku pun drive lah balik rumaaaah..

...Apaa yang lawak nya ?

yang lawak nyaa,tadi pukul 9pm tadi,aku dapat lagi satu text message daripada Aunty Mas tu. dia hantar ni,

Apa pulak ni gile?

tekan laaa jimbet.

HAHAHAH LOL LMFAO NGAHAHAH BAHAHAHA BOOHOHOH NGEHNGEHNGEH KIHIKIHKIH KUIKUIKUI WAKAKAKA EEEH'EH SAMINA MINA E'EH WAKKA WAKKA EEH'EH

aaa tu la cerita yang boleh laaa dikatakan lawak sangat tu. hmmm

Kesian kau. hahah!

mm biasala. nasib aku memang macam ni.kejap betul,kejap pancing. kejap ada,kejap takda.

Ohkeh..heheheh. eh weh,kau takdak plan nak keluar memana? lama tak nampak kau dalam train.

aaa entah lagi. plan ada ah. hari rabu nanti pegi KL dengan budak budak baru balik plkn. rabu dengan khamis. heheh

2 hari ?

haah. Rabu dengan Fana tu kot. Khamis dengan botak botak gemok. TAIIIB antaranya. nyoh nyoh nyohh :D

Tak ajaak babi. 

naak aajaak laa nii baabii hutan!

O. ok. eh,number phone kau ape? 

-.- kau hilang number aku ke ape lancau..

Haah. tukar phone. HTC beb. woohoo! 

he'eh. phone je mahal. bukan ada orang nak contact pun. 

Alamaak,pasal tu la aku mintak number kau. 

hm. nama phone kau sedap. Aria. 

Kan kan :D macam nama awek. hahah

aaagak ahh....

Hmm k ah. i gotta bounce niggas. nak cari kerja lain selain daripada "cakap" dengan diri sendiri.

aaa,ok.aku pun.

Papehal nanti contact la eh. challoh. take care.

orait kau pun

Assalamualaikum.

Waaalaikummussalam.




-Oz-


5 comments:

  1. hahah tak bukan ghafi. fana ghafi lama gila kot tak jumpa

    ReplyDelete
  2. hhaaha..cilakong lasssiaall.. memang terbaik ah. bapak ar. aku suggest wad psychiatry sesuai untuk kau. haha

    ReplyDelete
  3. aku pikir kau ckp ngan kawan. -,-
    tertipuuuuuuuuu laaaaaaaaaah. haaa aku tahu, nie bosan sangat lah kan. tu yg monolog tu

    ReplyDelete