August 09, 2011

one HELL of a NIGHT

Segalanya bermula apabila one of my beloved cousins,Kak Fina,called tengah hari tadi. dia ajak buka puasa kat Club S.Alam. and dia kata ajak lah sesapa yang nak ikut. so ok. aku pun ajak lah all of my housemates. and yang agreed to follow were just 4/8 people. ok la tu,cukup cukup kereta. kalau lebih tak muat dah kereta 13 tahun bapak aku tu. so i carried on my common monday like always,biology then maths. habis class pukul 5.

ok the plan was ;
pukul 6,my cousin and her husband,Kak Yani & Abang Boy will drive their car,and my dad's car to UiTM Puncak Alam.(kenapa diorg bawak kereta bapak aku? sebab aku tinggalkan kereta tu kat rumah diorg,bila perlu pakai senang sikit tak perlu tumpang orang) so dengan cara tu,aku dgn 4 org member aku pun boleh la terus masuk kereta,convoy 2 kereta pegi S.Alam. betul? ok.


what actually happened ;
habis class at 5,turun,tunggu Siddiq kat bawah. tapi dah dekat setengah jam,dia tak munculmuncul.takpe.
pegi solat Asar.
then otw nak ke bilik,Kak Yani called and said they're gonna be a bit late. "ada tak kawan yang boleh bawak uzair mai rumah Kak Yani and pick up the car yourself,sebab takut lambat sangat nanti?"
-.- takpa.
so ok i climbed up the Stairs of PALAM,and went into my room.
 Siddiq dalam bilik dia tengah krohhkrohh 
-.- takpa.
aku kejut dia,and mintak tolong dia bawak motor. aku takde leseng moto so kena mintak member bawak,aku bonceng. 

so Siddiq pun bawak laaa moto Amad,aku kat belakang. dari campus,turun sampai ke Sunway Kayangan.
tak dekat doh seres tak tipu.
from 6.15pm,sampai destination at 6.52pm. 
lama kan?
dah drop aku,
Siddiq gerak balik campus dulu naik moto sebab dia nak bersiap semua(he's following to S.Alam)
aku pun start engiiine. tengok metre minyak,E.
tapi,kereta ni selalu aku pakai,metre minyak dia sakai sikit. dah isi RM40 pun E jugak. haaa
aku lupa last time isi minyak berapa ringgit. 
aku pun assume minyak ada lagi and cukup untuk balik campus,pick up those 4 brainiacs,and isi minyak kat Petronas depan campus tu.
so dengan confidentnya,bawak laa Peugeot 406 tu.dalam perjalanan,ada jamm sikit. sebab kat lane sebelah ada kereta terbalik.terbalik bai terbaaalik. haah bumbung kat lantai. entah macamaaaana lu tekan minyak sampai berpusing la brader..

.....

then,dah halfway nak sampai destinasi,time naik bukit,tiba tiba the unexpected berlaku.. 
KE-POM!-POM!!..grrrtgrrrrrrr...bbbbbrrrrrr..minyak kong

 t(-.-)t 

kalau tak puasa aku dah angkat macam tu dah.

aku pun steer kereta tu ke kiri,keluar daripada jalan raya(btw,dah nak raya dohh baju tak beli lagi.heh).
off engine. texted my cousin. and diorg cakap diorg dah kat S.Alam dah.nak mintak patah balik,takut tak berbaloi. 

aku pun angkat tangaan mintak tumpang kat orang yang tak dikenali.
ORANG YANG BAWAK KERETA SATU PUN TAK STOP. 
-.-takpa.

7.21pm, ada sorang brador ni stop ke tepi,

*senyum*kenapa ni?
minyak habis bang..heh
ohh..nak kemana?
nak ke UiTM puncak alam tu kat atas tu.
oh ha,jom.
orait. terima kasih eh bang.
hm.

atas motor

nak kemana?
sepupu saye ajak berbuka kat Shah Alam,so ni nak pegi isi minyak,ambik kawan,pastu terus pegi sana.
................

sekali battery phone kong,phone off.
-.-takpa.

7.30pm,Alhamdulillah sampai Petronas depan UiTM Puncak Alam.
dah sampai,

ha,macamana ni?
oh botol tak bawak?
haah takpe saya beli je la minyak dari dalam kedai tu.
oh lepas tu macamana?
oh..hm..uhhh..(I WAS FUCKIN EXPECTING KAU NAK TOLONG HANTARKAN BALIK KE KERETA AKU KAU TAU TAK?)
ni dah nak berbuka dah ni.apa kata makan kat rumah saye dulu,pastu baru kita settlekan benda ni.(ha ni idea BIJAK ni kau nampak ni BIJAK ni? -.-)
oh..takleh bang,sebab sepupu dah tunggu kat Shah Alam dah. haa..
oh habis cane?
takpe ah bang,abang hantar je saye naik campus je. 
*muka lapar* hm.

dia pun lenjan moto dia tu sampai ke depan blok A2. blok aku ah tu. heheh

terima kasih eh bang,bawak moto leklok,selamat berbuka *salam*
okk.

aku pun laaaaari naik atas,tukar baju kemeja dari pagi tadi tu dengan t-shirt kuning. tinggal phone sambil charging,pegi rumah depan,mintak pinjam kunci moto LC dengan helmet,makan kurma sebiji and terus blah.

...
turun bawah,sekali nak cari moto,tak tau mana satu..
maak oii
-.-takpa. 

aku pun jerit dari bawah,panggil nik. 
NIIIK! MOTO BUDIN MANA SATU?!
HAA?!
MOTO BUDIIIIN,MANA SATOOOO!!
OH YANG LC KALER PUTIH ADA CRHROME!!
DEPAN,KANAAAN,KANAAN LAGI,DEPAN LAGGII..
HA! YANG TU!
ORAIT JUMPA! bye.

start start engine,minyak E. tapi still boleh jalan sebab,moto kan. 
aku lenjan moto tu time nak keluar campus der,lu jangan tanya ah laju mana,gua dengan lesen moto pun takde lu tau. 
P untuk kereta je ada.
sampai ke Petronas,isi minyak motor yang E tu.
and ada 3 botol kosong untuk isi minyak untuk kereta terkandas tu.
tengok dalam wallet ada RM4 je. 
-.-takpa.
aku pun bayar untuk isi minyak moto.
nak isi 3 botol ni celah mana?
takpe masuk kedai cucuk duit jom.
PINTU KUNCI TAKLEH MASUK.
bangla Petronas tu cakap takleh masuk

ni emergency ni kereta habis minyak!
bagi card,and tulis password kat kertas ni. 

aku pun tuliiisss. sebab dah desperate.
dia pegi ke ATM machine tu,....datang balik,bagi resit. DENIED
FAKKAU!
bagi lagi satu card,
balance tinggal RM4.68 
-.-takpa.
segan haram.

dengan serabutnya,
selak selak wallet,ada RM10. orait,bagi kat bangla tu,pump 15.
isi 3 botol tu,tangan dah lencun dengan petrol. haihh

dah settle,sambung journey aku,pegi ke kereta. which's about 10km? tak ingat,tapi aagak jauh ah.
naik moto sorang sorang dalam gelap takda lampu jalan,helmet punya cermin pun tinted,tambah gelap lagi. memang rasa jauh ah.

dah halfwayy,sekali baru teringat. 
kenapa aku sorang? habis nanti aku isi minyak,bawak kereta,motor ni nak campak mana? 
podngaifgjigjgjdfnbs;lm'v;sgjoihtdmdfkmasgdsgdfsg;kds;hjdfnlk!@#$%^&*(
-.-takpa.

teruskan perjalanan,hinggalah sampai ke kereta yang terkandas.
dalam gelap gelita,tepi two-lane-highway,
mengisi minyak.3 botol kosong dah.
and naik motor,pegi ke shop houses yang berdekatan. tak dekat sangat ah. 1-2km gak.
ada bengkel repair motosikal kau tau. ada 4 orang,satu moto untuk direpair. 
so aku pun pegi ah dengan muka tak malunya,tanya

abang,boleh tolong?
apa?
aaa kereta saya habis minyak....
*buatmukamalas*
..mm pastu dah isi dah,tapi takde orang nak bawak moto ni balik..boleh tolong ah?
aah..takley ahh sori ah,kitorg pun busy lo,banyak lagi tarak siap ma,sori ah,sori ah.
KALAU AKU BAYAR KAU MESTI KAU TOLONG KAN?
tapi wallet aku dah kosong sekarang.
-.-takpa.

dengan tension gilanya,aku pun round round usha kedai mamak,manatau ada pakcik memana duduk sorang sorang takde kerja,boleh mintak tolong kan? 
tapi semua tengah seronok membelai perut. kenyang. baru lepas buka puasa. biasa ah.

so takyah,i decided,bawak moto pegi balik ke campus,mintak Siddiq ikut pulak kali ni. 
cara gua lenjan moto tu kali ni der,lu jangan bayang ah. jalan dah gelap gelita,gua sorang,boleh pulak idea si Altantuya kena bom dekat dekat dengan kawasan tu muncul dalam kepala hotak niiii. memang aku pulas habiss. dengan takde lesennya. hm. ok.

dah sampai depan blok,nampak budak budak baru nak pegi trawih. budak pompuan dengan telekung putih. menakutkan.

dari bawah blok,
NIIIK! PANGGIL SIDDIQ TURUN SEKARANG!!!

aku pun laaari naik atas. dah sampai,Siddiq dah ready. ok. 
masuk bilik jap,ambik phone,ada 25 missed calls,8 text messages. ok. siapa agak agak nya?
cousins aku tu ah sapa lagi.
Kak Fina yang first first ajak makan tu dah bengang gila dah sebab dah book untuk 5 orang kitorg ni,sekali tak datang datang,call tak angkat angkat. 
her text message was verry..hm.
-.-takpa.

otw turun tangga,Abang Boy called. dia cakap dah habis makan dah nak balik dah bungkus makanan untuk kitorg dah. ok. pasrah. bersalah. sumpah. ggggah!
he said,jumpa kat kereta yang terkandas tu.
 so ok,
dengan Siddiq,aku bawak moto LC tadi tu.
lenjan gak. tak kisah dah ada orang kat belakang ketak,yang penting aku nak settle kan kereta tu.
tanya ah Siddiq macamana aku bawak.heheh
otw nak keluar tu terdengar azan isyak. 
maghrib terlepas :'( 

dah sampai kat kereta,setting setting semua,ok.
Siddiq balik naik motor,
Kak Yani bawak kereta balik rumah,
aku dan Abang Boy bawak Peugeot ke campus. 
so Abang Boy hantar ah.

dalam kereta,
 i told the whole story of what happened.
tapi tak sempat habis,dah sampai Petronas.
thanks Abang Boy tolong isikan minyak RM50. 
he sent me back to A2 and gave me the take-away-dinner.
thank you very much Abang Boy. haihh

so aku dengan Siddiq pun naik lah atas,ajak lagi 3 orang yang bukak puasa tadi makan chocolate Daim je,and kitorg makan macam tak makan sebulan. nasibaik lauk semua  sedap. mahal. and free.bythetime kitorg makan tu dah pukul 10 dah. tapi takpa. Kak Fina yang bayarkan. 
thank you very much Kak Fina. and sorry sangat.

so that was what happened..


-Oz-

August 08, 2011

we are young,heartache to heartache,we stand,

love is a battlefield.


siapa tau lagu tu? 


Pat Benatar's

"we are strong,no one can tell us we're wrong"
yep,she also sang that.

life in universities,colleges gives you freedom. maybe not 100% freedom,ifyoufollowtherulesandregulations,
but if you're up to yourself,then doing whatever you want is the caption.

to my friends out there,yang belum habis sekolah lagi,yang tengah melepak lagi sekarang kat hot station,yang dah masuk kolej semua tu,please behave
yes we do have to try new things,but now your limits. that is all.
:)

sekarang ni aku tgh buat mastering Biol. senang pulak? pelik aku. macam kena game je doh ni. hmm
but theres alot more chapters to cover. 1st sem dah nak habis lebih kureng 2 bulan lagi. haah,dengar macam lama lagi, DUA BULAN BAI KAU BOLEH KERJA DAPAT GAJI 5000 BAI,
tapi,
tidur bangun tidur bangun tidur bangun,
dah november dah =/

oh and i'm currently listening to Last Friday Night. ada brador meja hujung tu bukak. nak bagi semua orang dengar kot?
haha
takpe keti peri cun.

OH,bytheway. ada something to say. 

sebelum ni Kakak dah ajak pi MOS. tapi everytime nak pi asyik tak kesampaian. pastu bila dah masuk UiTM,
dia kata,"bagitau ja akak,kita pi ramai ramai"
heheheh 
pastuuu haha
sekarang kakak kat Mecca. tengah buat umrah. sumpah takleh blah kalau bila dia balik nanti adik dia ajak pi clubbing. HAHAHA mintak penampaq tuu
so i think,maybe,IF i'm going,bukan dengan kakak la kot. 
jangan sia sia kan your umrah or haji. 
that's one of the reasons why aku tak follow diorg this time.
heheh

tapi papehal,rindu tetap rindu. 
esok diorg baaaaliiiik :DDDDDD

ok sambung mastering.

-Oz-

August 07, 2011

hai,

sumpah lama gila tak tekan New Post color biru tu :D
so what have i been doing for the past months? ALOT. 

dah dapat masuk UiTM Puncak Alam,course foundation in science,dah let go of beban yang 3 bulan tu,dah nak habis satu sem dah,dah 7 hari puasa,dah macamacam jadi .

kalau aku nak condense semua tu dalam satu post ni,memang agak impossible lah kan. rumusan BM aku pun tak pernahnya dapat fullmark-.- ok tu cerita dulu. zaman zaman sekolah.gua sekarang dah masuk U der. lu dah?

*haha ludah*

ok,kenapa aku start balik posting is because housemate aku sorang ni,Ali Husaini nama yang diberi,pun ada blog jugak. so bila ternampak dia post,terasa rindu lah pulok kat die hard commenters aku yang dulu dulu tu(izzatul one of them)
ceh,cerita macam berjuta plak orang yang comment blog aku ni. 

current activity,i'm at Dome Kolej Rafflesia tengah study. dari pagi tadi lagi turun sampai lah sekarang. plannya nak duduk study sini sampai pukul 6,and then si Fatot Fareena nak datang pick up kitorg berbuka puasa kat luar. kesian kan budak foudi takleh drive dalam campus? HAHA but thank god aku ada parents yang teramat cool. diorg suruh park kereta peugeot kat rumah cousin which is like...not so far from here. so bila bila nak pakai,tumpang motor member,ambik kereta,and vrroomm keluar pi memana. heheh

oh bytheway,umiabahkakak semua ada kat Mecca secarang. heheh diorg buat umrah. diorg pegi sana for 2 weeks. 1 minggu sebelum puasa,and 1 minggu time puasa. so dapat la rasa macamana orang arab menghadapi romadhon.
aku ketinggalan di malaysia sebab foundation setahun je. so tak mampu nak skip those classes. satu hari boleh habis 3-4 chapters. physics gila. 

there's a lot more to tell but not now. banyak sangat? hm.
so itu jelah. hope someone reads this =/ haha but heck,its for my own anyway.



-Oz-

May 18, 2011

i miss you,



MOSH PITS & WALL OF DEATH
WAAARGHHH !!!













heheh :)





-Oz-

sedar something tadi,

maybe my hopes were/are too high,
so when it turns out the other way around,
maybe i couldn't take it,
and maybe i tend to do things without thinking.

nampak tak? hm.

macamana kalau orang kata, you're trying too hard ?
or, you're repeating the same old mistake you did before ?

i hope i'm not. eventhough it seems like there's also a big black hole at the end of it,
but i still think this one's worth the risk..mmhm.yep. macam lebih kurang 50-50 chance ah kot.
entah? rasa bebebebobobobobodo lah pulak.

i never thought this would've gone this far. sangat bumpy..
letih pun letih. bengang pun bengang. lawak pun lawak.
besar nanti dah ada anak cucu confirm kena gelak punya lah post ni dengan cerita disebalik tabir nya ni.

payah bila dah stuck with the past.
kalau boleh anggap semua tu as childhood memories + memorable stories saja kan senang cerita.
tapi apa boleh buat,sendiri yang tanamkan,sendiri yang tumbangkan lah. kan?

there's more to come,i hope i can deal with them correctly.
but this waiting right now never stops. well,maybe it will.but,don't count on it.
i'll just keep my head low.and wait. maybe that's the only way people do it. heh?

mhm,
i should be sleeping krohhkrohh right now. esok nak prepare berjuta untuk UiTM. haihh 
i hope i'm on the right track.
new friends,
new places,
new subjects,
new life,
new stories.
and hopefully,the same old M.Uzair. 
(tak old sangat lah kan)


-Oz-


May 10, 2011

uzair dah besar -.-

UiTM Puncak Alam 
Foundation in Science

parents suruh aku amik Medic,but dalam kepalahot aku sekarang is Biotech.soo takpa,just leave that dulu,habiskan foundation ni dulu. i hope everything would be just fine.dengar Faiqah Fadzil cerita,dia kat Uniten sekarang,buku macam haram tebal. calculus? apekah? gila. 

aku rasa bangga sikit dan seronok sikit sebab dapat masuk U yang aku pilih,first choice.lega rasanya kau tau.
alhamdulillah.
tapi,..hm mesti kena ada TAPI en? tak bersyukur punya manusia homo sapien. 
tapi,P. Alam tu,macam,hm. jauh? ke dalam sangat. hek eleh mekkk Bagan Datoh tak dalam plakk?dah penghujung dunia dah tu. 
ye ah tu Bagan. takkan nak sampai matiii pun dapat nasib duduk tempat macam tu kot bro? ha. cerita dia sekarang kalau dapat UiTM seksyen 7 tu syok lah sikit. banyak atmosphere. sana kat Puncak banyak chali. BABI AH.not again. harapharap Jomel salah dengar.

tapi,..ha,kau tengok. TAPI lagi.
tapi,tak kesah la kot sebenarnya tempat tersorok macam tu. sebab member berjuta doh dapat Puncak. plus member JESS lg. ada yang tu tu, kawan si Izzateh tu,Ruehl :D heheh bangsat punya budak pandai -.- tunggu kau.so maybe ada cara lah aku hidup kat situ nanti. hopefully aku tak jadi culture shock kat sana. 
..apa yang nak shocknya?
1) bangun pagi
2) bangun pagi takpa lagi,MANDI PAGI.shiiiihiiit
3) baca buku
4) menulis
5) mengira
6) aaaasalaaaaamualaikOm leeectuuurerr! ade ak? heheh takde en.
7) "hey,i'm uzair:)...yeah...hm..oh ok-.-"
8) tido lewat.
9) study malam
10) menipu


aaaha.maybe taklah shock sangat.hm. tapi kalau aku jumpa budak budak stock dari johor,perak,penang,kelantan yang baru nak start pegi clubbing mabuk,shisha,pot, memang aku gelakkan dulu baru aku galakkan.
bodow.salah tempat dengan salah timing dah kau baru nak try semua tu.

and,i hope i'd find new friends yang tak se-cool aku. HAHA mesti ah nak stand out. haha duit Score-A dah tengah mengumpul,memang insyaAllah no problem semua nanti. tapi bukan nak pakai duit berjuta sangat pun. takleh drive.makan minum dah ada sana. paling stylo McD.ha. kumpul untuk Eyes Set to Kill dan masing masing je ah.haha kalau ah ada orang ajak pegi -.-
Hariz,tolong ajak aku.


semua benda yang kita try,bila dah dapat,kita ambik.and bila try tak dapat,sorry ah.semua Dia yang tentukan.try harder.

but only stop trying when you can no longer see the point of doing so. kalau tak,sooner or later,diri sendiri akan nampak kebodohan diri sendiri tu. yang kau pergi hentam dinding tak pakai helmet tu buat apa,bukan ada dinding pun. kan? hm.

so that's that. thankyou for wasting your time withishit.


-Oz-

hammer and windshield please

hai.

it's 5.56am in the morning and all i can think about right now is explosion. haah,yang macam kat Texas tu.
awat?
hm.

aku dah buat apa yang disuruh,still tak cukup.
aku pergi sana,kena layan macam kuli barua haram.
aku bangun pagi lewat sikit,pun kena bebel.
aku kerja sebab disuruh. bila tak datang sebab letih,lesu,sakit badan,pun kena bebel depan orang ramai.
aku punya lidah dah macam kena cancer dah babi banyak gila blister.bodoh punya besi.beban.
confirm confirm nanti appointment kena bebel lagi dengan si pekerja bawah kerajaan tu . getah satu peket
hilang.sial.
aku buat apa apa pun mesti takkan cukup.
aku jalan jalan macam dah berjaya,padahal menipu diri sendiri.bodoh.bangang.
aku juga rasa macam sampah.seres cakap.
bukan sampah sangat. kain buruk. bila orang perlu,datang guna. bila dah bersih,kena campak merata-rata.baik punya.
aku pun selalu marah.pernah ada aku tunjuk?
aku pun selalu takda mood. pernah ada aku tunjuk?
aku pun selalu tension.pernah ada aku tunjuk?
orang dah ada depan mata ni,nak yang better lagi?
orang tengah mencuba susah payah ni,nak yang better jugak?
orang layan hampir setiap hari,it's hard to find jugak?

memang semua orang tak sempurna. dan bila salah seorang daripada yang tak sempurna tu mula bercakap,disini sajalah dia berhenti.

sambung tidur.



-Oz-

May 02, 2011

Umi's new radio

tengah melepak kat atas tengok tivi melayan phone,tiba tiba dengar dua lagu ni kat bawah. 

alasan Umi beli radio baru is that,dia selalu duduk kat rumah sorang2,takdak kawan. jiran kat sini kurang syok sebab macam agak baru pindah.
kalau anak2 ada kat rumah pun,sorang dalam bilik dengan computer laptop phone lah bagai,
lagi sorang tido.(thaaaaat's ME :D) 
abah pulak kerja macam labour people so malam ja kat rumah.

but one thing about Umi is,bila dia keluar buat business dia,atleast malam baru balik. 
faham? ha. hardcore.

and these song's lebih kurang agak kennna sket dengan current situation. hm
boleh plak enn -.-















-Oz-

April 28, 2011

like i said before,

texting You is the least closest thing i can do to just be with You.
reply tak reply,lain kira.

and i'm not gonna stop.



i miss You so much.




-Oz-

April 22, 2011

Tengku Umairah,

Beta merindui Puan Hamba...









-Oz-

learn from your mistakes

to be honest,
Rock The World 10 is 10 times more fun than JB's concert just now..


sorry.



i'm not saying that i am ungrateful or anything,but this is just what i think.
and also ofcourse,due to some other technical & planning problems.





-Oz-

March 31, 2011

March 22, 2011

Cliche?

They say,"bila susah baru nak berdoa.bila senang hilang batang hidung." 
And yes,ayat Al-Quran pun ada berkata perihal tu. 
I hope i am not like that,and will not be like that. Datang lah apa yang dah ditentukan,aku redha dan aku sangat berharap aku takkan megah diri mahupun putus asa.
 Ya Allah please help me.
 Parents please pray for me.
 Friends please don't leave me.
Umi,Abah,Kakak & Teachers,thank you verry much sampai ke langit. Uncountable amount of money dah keluar just for me. Your help,commitment and energy sangat dihargai dan mungkin mustahil untuk dibalas jasanya. 
What i hope,is not what i expect. But now everything is under Allah's will. Tentukanlah sebaik baik kesudahan bagi aku dalam Peperiksaan SPM,Ya Rahman Ya Rahim Ya Zaljalaahiwaliqram.



-Oz-

March 18, 2011

a song about not giving up at all

dan aku sangat berharap untuk jumpa member yang ada suara macam the vocalist.
confirm 24 jam pegi karok dengan dia.hahah







This world will never be
What I expected
And if I don't belong
Who would have guessed it
I will not leave alone
Everything that I own
To make you feel like it's not too late
It's never too late

Even if I say
It'll be alright
Still I hear you say
You want to end your life
Now and again we try
To just stay alive
Maybe we'll turn it all around
'Cause it's not too late
It's never too late

No one will ever see
This side reflected
And if there's something wrong
Who would have guessed it
And I have left alone
Everything that I own
To make you feel like
It's not too late
It's never too late

Even if I say
It'll be alright
Still I hear you say
You want to end your life
Now and again we try
To just stay alive
Maybe we'll turn it all around
'Cause it's not too late
It's never too late

The world we knew
Won't come back
The time we've lost
Can't get back
The life we had
Won't be ours again

This world will never be
What I expected
And if I don't belong

Even if I say
It'll be alright
Still I hear you say
You want to end your life
Now and again we try
To just stay alive
Maybe we'll turn it all around
'Cause it's not too late
It's never too late
Maybe we'll turn it all around
'Cause it's not too late
It's never too late (It's never too late)
It's not too late
It's never too late 




-Oz-

March 14, 2011

Dear Uzair,

How are you? sihat? dah makan belum,nampak kurus je lagi kau ni.samaa je dari dulu.

eh dulu aku gemok weh.tebal gile.sampai takleh nak buka tapak tangan.

Hm. kau buat apa sekarang ? tanam anggur lagi?

haah. tension kot duduk rumah 24/7. tapi nasib baik Lini dah dapatkan slot untuk aku kerja kat Monrods tu.start kerja lepas dapat result la kot. tapi tu pun maybe ikut mood. kalau result elok,ada lah jugak desire nak keluar rumah kan.kalau slack,dunia takkan nampak muka aku for 5 months.boleh jadi punya.

Oh..macam tu pulak.hmm. kenapa kau tak keluar rumah ? kereta ada kan. pelik aku.

kereta ada,tapi lehseng.maacam cibet.lama gila kot tunggu. last last brador tu bagitau,JPJ buat 22nd March. terbaik kan? 22nd dapat result JPJ,23rd dapat result SPM. cuak kot. Hanya Allah S.W.T. yang tau.

Pergh gila pressure doh,aku faham. kalau misal kata JPJ slack(na'uzubillah),mesti kau pikir SPM pun lebih kurang(na'uzubillahminzalik). All the best doh Uzair. Doa bebanyak ah kau cemerlang dalam dua dua.

thanks weh. 

Weh,kau ada dengar pasal Japan ? 

haah doh. perghh petanda tu kau tau. bawak istighfar lah masing masing. taubat.

Cuak en? Sekarang baru nak rasa. Haihh. Takpe,kita jangan nak pandai pandai mengagak bila Kiamat nak datang. 2012 ? jangan percaya tu semua kita tak tau lagi. kalau kita tau awal bila nak jadi,bukan Kiamat la tu. Allah dah sebut dah,takdak sesapa yang akan tau kan. just jangan buat apa apa yang boleh rosak akidah kau and orang lain.

ok. aku try.

Hm .Bagus

weh,kau nak tau satu cerita kisah benar yang lawak kepompang ak? hahah!

Aaa boleh je. mesti lawak gilababee sebab kau dah gelak sebelum cerita. hahaha! aku pun taktau kenapa aku gelak sebelum kau cerita nih. HAHA

-.- aaaaahuh. ok,petang tadi.aku keluar dengan Izade. kitorang nak nak carik port lepak tapi otw aku stop by    kat Petronas jap nak beli waffles dgn keluarkan duit.

Aha.

pastu aku turun ah pegi cucuk CIMB,beli waffles dua. masuk balik kereta,Izade forward aku satu text message. dia kata SMS tu menakutkan,datang daripada Indahati.member kitorang lagi sorang. so okay aku pun baca...

Text tu kata apa ?

dia kata,adaa nuclear power plant melehetohop kat Japan pukul 4.30am pagi tadi. pastu radiation dia masuk dalam awan,and awan tu nanti bawak air hujan yang amat bahaya ke Malaysia ni. so kalau hujan harini sampai besok,jangan keluar. kalau badan kena air hujan tu,ada potential untuk jadi cacat laah,cancer laah bagai. 

Pergh cuak siot. 

tau takpe. pastu bila aku dah baca tu aku pun terpikir nak pegi check kat google.betul ketak fact tu. otw pergi ke maple yang ada Wifi tu,ada lagi sorang text aku,Aunty Mas. benda yang lebih kurang sama,cuma diperkuatkan lagi berita dia tu dengan BBC News. mmhm kitorang apa lagi. cuak ah! hahah sampai kat maple.aku park kereta.CARI PAYUNG. tak hujan lagi nih. turun kereta,masuk kedai mamak,order teh ais & teh tarik. 

Lama tak minum teh ais..

-.- ok. pastu en. tiba tiba angin baaik punya kencang. kitorang duduk kat dalam tapi boleh rasa angin dia. terer. aku pun bukak weather forecast kat phone.menurutnya,harini akan hujan with thunderstorms kat Bandar Baru Bangi. _._ aduhhh. 

Hahah ok pastu?

time tu air tak sampai lagi. kitorang dah cuak. aku panggil mamak tu,"Anne,take away bole?" .
3 minit kemudian,anne tu datang dengan air,kitorang pun challoh. 

Lah,tak bayar ?!!

bodo,bayar la gile. sape nak kena kejar dengan mamak pakai kemeja peluh peluh dada berbulu? kau nak?

-.- Tak laaa,kau tak cakap pun bayaaaar. aku pikir itu yang lawak nyee

oh. tak. yang lawak tu lambat lagi. kau lek lu.

Orait.

so,dengan payung kuning hijau aku tu,dengan tak hujannya,langit terang benderang lagi,aku dengan Izade jalan balik ke kereta. orang kat mamak tu dah usha pelik,"apehalla mamat dengan minah ni jalan bukak payung siang siang butaaa ni? baru tengok cerita meatballs tu kot budak budak nii"

Hahah best doh cerita tu. Cloudy With The Chance Of Meatballs ehn? 

haah.best gak ah..
pastu aku pun drive pegi rumah Izade,crash rumah dia sat. Mama dia dengan adik dia kat rumah tapi kat atas. kitorg lepak bawah. sambil bersembang makan waffles main Truth or Dare Mobile tu,kitorg bukak buku text Geografi Form 1. cariii pasal angin monsun barat daya dengan timur laut. kaji sikit pasal hujan yang bahayaa sangat nak datang nih. tengok fakta dia. semangat kot. siap forward kat mak bapak kakak aku,update status kat Facebook lagi,cakap pasal hujan bahaya tu. dah ada orang Like dah pun.hahah dah habis borak gelak gelak,aku pun beredar laaah around 7steng macam tu. 

Tak jumpa mak Izade?

mmm tak. dia tido kot kat atas. 
pastu weh,aku keluar pintu rumah. tengok kiri kanan depan. hm. takde hujan pun. tengok porch,tak basaaah pun. tengok kereta,tak lencuuun pun. hm. tadi angin takleh kuat lagi(boleh sebenarnya),tapi takde pulak air menitik.hmm takpe ah. lantak ah.
aku pun drive lah balik rumaaaah..

...Apaa yang lawak nya ?

yang lawak nyaa,tadi pukul 9pm tadi,aku dapat lagi satu text message daripada Aunty Mas tu. dia hantar ni,

Apa pulak ni gile?

tekan laaa jimbet.

HAHAHAH LOL LMFAO NGAHAHAH BAHAHAHA BOOHOHOH NGEHNGEHNGEH KIHIKIHKIH KUIKUIKUI WAKAKAKA EEEH'EH SAMINA MINA E'EH WAKKA WAKKA EEH'EH

aaa tu la cerita yang boleh laaa dikatakan lawak sangat tu. hmmm

Kesian kau. hahah!

mm biasala. nasib aku memang macam ni.kejap betul,kejap pancing. kejap ada,kejap takda.

Ohkeh..heheheh. eh weh,kau takdak plan nak keluar memana? lama tak nampak kau dalam train.

aaa entah lagi. plan ada ah. hari rabu nanti pegi KL dengan budak budak baru balik plkn. rabu dengan khamis. heheh

2 hari ?

haah. Rabu dengan Fana tu kot. Khamis dengan botak botak gemok. TAIIIB antaranya. nyoh nyoh nyohh :D

Tak ajaak babi. 

naak aajaak laa nii baabii hutan!

O. ok. eh,number phone kau ape? 

-.- kau hilang number aku ke ape lancau..

Haah. tukar phone. HTC beb. woohoo! 

he'eh. phone je mahal. bukan ada orang nak contact pun. 

Alamaak,pasal tu la aku mintak number kau. 

hm. nama phone kau sedap. Aria. 

Kan kan :D macam nama awek. hahah

aaagak ahh....

Hmm k ah. i gotta bounce niggas. nak cari kerja lain selain daripada "cakap" dengan diri sendiri.

aaa,ok.aku pun.

Papehal nanti contact la eh. challoh. take care.

orait kau pun

Assalamualaikum.

Waaalaikummussalam.




-Oz-


March 10, 2011

so far so good

To the guys out there,
if you're a normal guy like me,and you are also falling so deeply in too much love with a fantastic girl,then please take these simple advices ;

1. pray to Good God everyday for your,your family's,her and her family's safety and sins.
2. never leave her for good.please. you wouldn't want them to say,"hm,lelaki,biasala tu !", right?
3. try telling her how much you love her,without literally saying it,or texting it or even typing it to her every once in a while. actions speak better than anything. i think. 
4. bare in mind,trust is everything.if you're a girl,and you're totally reading this right now,then play your role as well. 
5. if these don't work.then dude,we both would really need an expensive vacation like Britney. 

heheh,assalamualaikum.

-Oz-

February 26, 2011

satu lagi lagu.

yes,Linkin Park
my childhood Top No.1 Most Favourite band. 
their older songs sound better than their new songs.
but this one caught my ears.



"God bless us everyone

We're a broken people living under loaded gun
And it can't be outfought
It can't be outdone
It can't be outmatched
It can't be outrun
NO.

God save us everyone
Will we burn inside the fires of a thousand suns?
For the sins of our hands
The sins of our tongues
The sins of our fathers
The sins of our young
WOOHO

Lift me up
Let me go  "




-Oz-

January 26, 2011

the kumbangs

Just thought you guys would appreciate some good music from Liverpool,
because i would really appreciate a fresh new start...




-Oz-

freshness


I bought these yesterday,terkejut dengan harga dia.murah sikit daripada sepatutnya.
excited sangat sebab i'll be using these newbies for our 3rd song. ngeehehe
and honestly,yang tulisan sebelah ROCK tu,sumpah tak paham apa dia.
apa,"Jilok"? hm.


Yang duludulu dok ada berdozen batang seeeeemua dah lesap akibat tinggal kereta kat workshop.babilanjioupunyacinamakanbabi.
Kepada yang pernah bagi kayu dram kepada aku,sebagai hadiah kepape,ribuan terima kasih,dan berjuta ampun maaf sebab semua hilang.
kalau tak percaya,tanya apek workshop kajang tu.dia yang kebas.
kot.heh :D

-Oz-

January 23, 2011

+44 - When Your Heart Stops Beating

lagu dulu dulu. masih sedap didengar.



and this is my 44th post since 2010.
wow.


-Oz-


January 16, 2011

akibat dia

orait baiklah. the tajuk "akibat dia" maybe macam takkan ada kena mengena dengan cerita aku disini.tapi takpelah eh. cuma nak ceritakan my whole-day-story yesterday. yes semalam Saturday,weekend,and hectic gila Malaysia. tak la hecti mana tapi for me,cukup hectic la kot. kenapa?

ok,we'll start from pagipagi bangun,gosok gaygay,manday,dan shampoort. aku susah nak tidur the night before, so tidur lewat lah. tapi bangun AWAL. 6.30am. tak tiputipu. 6.57am. ha. dah settle bersih badan semua,dengan rushingnya,pegi ambik si Khairul Munawwir dekat bustop depan 7e depan rumah. and then Haziq Halimi  pulak dekat depan 7e,depan rumah Feedo. lebih kurang depan ah..

tujuannya harini,nak pergi UM di Bangsar,nak main futsal. pkul 8am dah sampai sana.

Dindang cakap dia sampai awal.sebab rumah dia dekat. di Setapak. but turned out,rumah dia dengan UM beribu-ribu Tapak. kitorang tiga orang ni sampai dulu. then baru Din sampai bawak member dia Wafi Stapak. ha'ah,tu nama penuh IC dia. pendiam orangnya.tapi takpe.

orait dah sampai kami 5 jejaka di Frenster 12. atau lebih tak cool dikenali sebagai Blok ke-12.
haha UM besar doh. ayah aku sesat kot. sekali je ah.

futsal ni nak mainnya kena ada 5 orang sebelah. pastu lagi 3 orang reserve.main gantiganti ah.
nama team kitorang was NOVA-X. haha! Peng mesti bangga dengan kitorang. kankankan?

and thennn..Din & Wafi Stapak pegi register,and the rest of us carik port untuk lepak,salin kasut,pakai baju,minum ke pape. dah settle semua,Din tibatiba hilang. call punya call,dia cakap dia dengan ayah dia,pegi fetch Purung & Jaris di train station Universiti.putra eh?ha.k.

sementara tu,kitorang dah tengah pakai kasut dah semua,4 orang yang tertinggal ni. sebab tengok team lain dah start main and takut team kitorang kena panggil. kalau kena panggil awal,memang K.O. ah. tak cukup player. caaaaaaaaaaaaaaaaaaalllll Dindang banyakbanyak kali sampai ayah dia bawak kereta laju laju.hahaha
then,tiba tiba terdengar,"Nova-X...." -.- gilekau,ada 4 orang je kot.haha
terus gerak ke counter,cakap stall kejap the game,nak tunggu lagi sorang brader tak sampai lagi. so,ok dia bagi 10mins. not long after that,diorang pun sampai. Purung dengan dah siap pakai kasut semua,terus masuk court. haha stylo.
and so the games begin..

Nova-X vs. Bedal
(0-2)

Nova-X vs. Jahanam
(0-2)

Nova-X vs. Tauke Six
(1-5)


WOOHOO ada 1 goal! 
Haziq cross,Jaris scored.


haha best kan? the 1st game aku jadi defender.awal awal je ah. tapi 1st game tu main berterabur. macam takdak formation.main pusingpusing. hahaha semua tension awal awal,tapi bila pikirpikir balik,.."ok ah doh,kite je below 18 kat sini..pastu dah 1bulan lebih dah tak sentuh bola."hahaha orait lah kan.
the other 2 games,main for fun. and dapat 1 goal.terbaik kot. haha
dah pukul 12 lebih. pergi lah salin pakaian semua,pergi kat bawah khemah khemah tu,lepak minum jap.ada barbican! tapi RM3.50 haha mahal nak mam.
sampai nak dekat pukul 1pm tu semua jalan kaki keluar dari dalam UM tu.
semua as in ; 
Jaris
Purung
Ba
Haziq
Awer
Dindang
Wafi Stapak
and ofcourse Myself

8 kan semua tu?
tah..cuba tanya budak sekolah.haha

masingmasing nak simpan rambut tapi tak panjang lagi


jadi kami bertapak lah saaaampai ke station Universiti. naik train Putra. kan?ha.hm.k.
beli tiket ke KL sentralszx.tapi Dindang & Wafi Stapak balik rumah dulu.awal.
dah sampai sentral,semua pegi solat. macam biasalah,Ba yang paling lambat nak smayang.
dah settle semua,pergi jumpa Nabil Imran dekaaaat Secret Recipe. dia kerja situ. and Nabil tak color rambut doh ! O.o 
dah settle yang tu,semua pikir pulak nak makan apa.
...hmm..KLCC. haha bagus. kitorang pun pergilah KLCC dengan menggunakan tren yang sedia ada.dah sampai terus cari makan.hmmm..Purung cakap Sushi King tak lalu. dia ingat salmon yang color orange tu labahlabah. HAHAHAHA taaakleh blah.
so takpa,semua agreed hentam foodcourt.sebab saving sket.good.
pastu yang sesat,sesat ah.macam mana boleh berpecah taktau ah..haha cakap foodcourt kat ataas skali,padahal.haha

so we all ate. and macam biasa,Ba orang last untuk start makan. yang lain dah habis makan baru dia nak start.

dah makan,kitorang pergi cari si Ali Zainal Abidin. Nabil cakap dia kerja kat Petrosains tu tapi malangnya tak jumpa...haih. bukan tak jumpa Petrosains,tak jumpa Ali.hm

thennn buat aaapa ah? oh,ha. hahaha this one agak menarik. dalam KLCC tu dah taktau nak buat apa,yang si Purung bersemangat nak carik kerja,yang lain masuk kedai Apple,buat hal. kacau anak matsalleh dengan computer dia. bajet.haha then kita tangkap gambar pakai webcam,gelak gelak.itu sakai.
pastu si Ba ada satu idea.  
"Jom,kita cari sorang awek,tak kisah yang mana,pastu sorang pergi kat dia,cakap muka macam pernah nampak time sekolah rendah duludulu.." haha
usahaaa carik awek yang sesuai. sampai masuk ke Kinokuniya. Haziq ingatkan orang cina yang kat atas time tu perempuan,sekali lelaaaki daaaa.hahaha suara garau kot.

ada sorang cadang nak pergi bowling. tapi KLCC takdak. so kami ber-6 bertapak lagi menuju keluar KLCC,..

dan cari tempat yang si Ba recommended,Ampang Park. takleh jauh lagi Baaaah...
takpe,jaaaalanlah.
and ada satu scene ni,time kitorang masuk Wisma Central,yang Ba cakap tempat tu Ampang Park dengan konfidennya tu.

kami menuju ke lif.nak carik bowling alley,

pastu aku pun tanya lah sorang janitor yang lalu kat tepi,


Aku : acik,tempat bowling dekat mana?*sambil buat aksi guna tangan macam baling bola*
Janitor : ha?
Aku : tempat bowling *masih*
Janitor : boling itu apa?saya tak tawu apa itu boling. heheh *sengihsengih*
Semua : HAHAHAHAHAHHAHAA okokokokkk

kami ber-6 ah mula ragu dan rasa tempat tu sebenarnya BUKAN Ampang Park. so semua keluar. pastu Purung tanya pakguard,


Purung : aaa pakcik,nak tanya boleh? 
Pakgad : .....
Purung : aaa Ampang Park katne?
Laki endon lembut : Ampang Park di depan sana aja..haa pergi teruuus saja. ha.. *menyampuk dengan nada yang lembut dan sopan.

semua dah mula bagi Ba rasa bersalah.hahahaha aaapeda baa..sakai baaa...buang mase ahh kauu..buat penaat je dohhh baaa. iiishhh
HAHA kesian.

so kitorang jalaan lah ke depan lagi. sambil jalan,nampak Restoran Pelita kat sebelah kiri.


Purung : eh weh ha,jom cari keje sini jom!
Awer : haa sini best gak en
Purung : weh! RM10 sejam! *sambil lari ke arah mapley tu.
Semua yang lain : woi,tu untuk denda orang salah parking la! HAHAHA

haha gile. dengan muka segansengih dia,Purung patah balik. hahaha
Awer pulak,rasa segan pergi bantai ikut Purung. haha dah masing masing rabun jauh ennnn hahaha

pastu dah sampai Ampang Park. perghh.. jauh jugak ah berjalan.sembang pun macam macam gak. penat gile kot.
masuk dalam,tengoktengok..pastu keluar. tak bowl pun. hahaha semua dah letih lesu langsai dah.
decided pergi ke McD. lepak Mcd jap,bantai McFlurry dgn Nugget Purung.
then pukul 5.30pm,dah bergerak semula. Purung & Ba amik bus balik rumah.
yang lagi 4 orang kitorang ni,amik train. Jaris amik train lain ke ape tah tak ingat. so tinggal Awer,Haziq,and Moi.
kitorang pergi KL sentral. dah sampai diorang amik train ke Bangi & UKM and i went to the surau lepas beli tiket.Asar jap.

dah settle,amik train ke Subang Jaya.
okay ini..agak.mmm..entah la nak kata apa kat diiri sendiri.
dari KL sentral,masuk train,nampak tempat duduk,terus duduk sebelah aunty 2 orang tu.diorang sembang pun benda yang...hadoih _._ ngantuk. so i slept. and oh,i slept alright. bila terjaga,tengok tengok dah sampai Batu 3. ---.--- letih punya pasal kot.sakai. nasib baik 1 station je miss.phew.
turun,tukar platform. and waited for the train so Subang Jaya. estimated time of arrival waktu tu was 1915.
dah 7.17pm baru dia sampai.
masuk dalam,diri.tak duduk.haha belajar dari kesilapan sendiri.
called Faiqah,tak angkat. dia tak angkat. *baru teringat,you demam kan?sorry kacau. get well soon..*
then i called Zouk,ha yang ni angkat. mintak tolong fetch me up kat station Subang,pastu tolong hantarkan ke Pyramid. tapi Zaharuddin tak bagi drive malam. -.- baru 7.30pm kot. deh.

but no matter.we go public. turun train,carik cab. jumpa sorang uncle ni.Malay.mintak dia hantarkan. yep,jadi kawan lah sekejap. dia baik orangnya. sembang sembang. dia ada anak,2 orang dah kerja,kahwin dah.ada lagi sorang anak kat skolah shah alam apetah. kena charge RM12. ok la tuh.murah kot.dia bawak merayau kejap.

dah sampai Pyramid,terus cari Fullhouse. Lini bagi direction macam lingling. merepek. dekat stengah jam baru  jumpa.

sebenarnya malam tu ada suprise birthday party untuk Zoey kat Fullhouse.so seeeemua member UiTM Lini turun. table panjang 3-4metres. haha gila. and the bill,RM425.50. masing masing bayar tongtong. students lagi kan. kalau ada yang nak belanja,memang tak ah.
dah 10.30pm. baru nak balik semua.

naik rooftop,perghhh situ pun dah jamm. kereta tak bergerak kot. member kat depan boleh masuk keluar tinggal kereta cmtu je. tak gerak langsung. about 1 hour cmtu baru moving. turns out that tadi ada polis yang teramat bijaksana pegi bantai buat roadblock kat depan entrance. bagus-.-
oh,Yana said i was "charming" hahahaha kabut punya 20year old. haha
bagus,mak Farhana cakap comel,yang ni cakap charming. korang kena pakai glasses agaknya.
..acecehhh rendah diri pulak Uzair niiih..
LOL

pastuuu..dari Pyramid,pukul 11.40pm,naik kereta dengan Pgee,sampai rumah pukul 12.15am lebih kurang.
salam Abah,naik atas,boom. tidoss.

and here i am right now. atas katil,tengah suffer atas injury kaki,tangan,tengkuk,dan semua sendi-sendi yang wujud sebab futsal tersebut.tulah akibat atas segala pergerakan fizikal yang aku buat.

hm,jadi inilah sebab tajuk post ni,Akibat Dia.
haha tapi dalam hati,bahagia. buat sementara,ofcourse.

sayang semua orang yang nama dia diboldkan. yang color,lebih sayang.

-Oz-

January 11, 2011

big boys can cry kan?

HAHA
i've watched 2 sad movies since last night.
and i cried. tak la nangis stock teresak-esak.tapi air mata keluar ah.setitik je.itu sebab control macho habis. padahal tengah sorang-sorang je.
haha
now i know i still DO HAVE a heart.

during the last days of school,a lot of people cried.sebab nak berpisah dengan member lah,awek lah,cikgu lah,tulah nilah.
lama takkan jumpa lah bagai. but i didn't drop a single tear.
well,i did. tapi bukan time salam peluk cium kawan.
tapi time budak-budak form 2 buat their presentation.setitik.JE.
cool kan?

one of my closest and bestest aunties died of Brain Annerysm last year.i watched her last condition on her hospital bed. i only dropped a single tear.
not at the time when i saw her coffin being carried out and burried.but when i saw how my parents cried over her death.
al-faatihah.
one of my bestfriends also died last year.motorcycle & trailer accident.also a single tear drop time tengah solat jenazah di rumah cousin dia.and not at the time when i joined carrying his coffin.

and there's another movie that made me excrete water from my eyes.i mean,my eye.
sebelah je. which was "Khabi Kushi Khabi Gham".
salah eja ketak?wtv.but itu lah dia.
so now i can tell Wan Afif,aku ni normal. and again, I DO HAVE A HEART. dan hati aku ni tak keras macam batu.
and thank God. :D


-Oz-


January 09, 2011

kau tengok macamana orang Melayu berniaga

baik,segala ceritarama berlaku time aku nak keluar pergi isi air dalam botol air gedabak tu. sebab tangki air kosong kat rumah dah kosong. wau.

jadi,baiklah. aku pun ambik kunci ketera,and masuk kereta. turned on the engine and drove. itu kereta abah so i expected ada duit syiling. fyi : machine air tu only accpets coins. hampeh kan.i know.

dah pandu sampailah ke simpang pak guard,and stop jap. check ada ketak syiling. cari punya cari.takdak. _._!
tapi ada 100bills dengan seringgit banyakbanyak.tak banyak sangat pun,2 ringgit ja. hm. seringgit pun takpa lah.nanti pegi sundry shop beli sweets,dapat balance syiling. orait. niat dah baik dah.

bawaaaak kereta,park depan 7E. keluar kereta.

masuk shop A.

first thing i did was pergi tengok kotak kotak sweets yang dia jual. harganya 4biji,20 seng.
so i took 2bijis. 10 seng la kan.
pergi counter,letak sweets tu atas counter. tengok muka pakcik pakai songkok tu. and the conversation went kinda like this

pakcik: oh.takde duit syiling la dik.
me: takde langsung?
pakcik: hm.langsung takde.
me: masyaAllah.hm takpe ah. makaseh eh.


KEPALAHOTAK ANDA TAKDE DUIT SYILING! habis macamana kau berniaga pakcik? tau la nak saving duit syiling and kau nampak aku pegang botol air kat ketiak aku tu. memang la aku nak isi air. simpati sikit pun takde? kerjasama sikiit pun tadak? macamana Melayu yang kata dapat hak istimewa ni nak maju. boleh tahan %@$#&! gak kau ni kan. no wonder takdak orang nak datang kedai kau pun !

sakai. no matter. tenangkan minda.

keluar kedai dan tuju ke arah kedai B. kedai tu owner dia Indian fellah. sama dgn pekerja pekerja dia. ada sorang tu bestfriend aku. (biasala tu)

then masuk,carik sweets,ambil 2. and to the counter.letak 2 tu atas counter.

pekerja: lah,ini kah? syiling tadak?
me: tadak. illek.
pekerja : hm.

dia tekan tekan tekan computer dia,and bagi baki 90 seng.

NOW THAT'S BERNIAGA. congratulations kedai B. and thankyou very much eventhouh it's only a small matter to look at.

i walked towards the machine air,masukkan 50 seng. tungguuu air keluar..dah full dah,haaaaaah..lega. settle kerja. but ada lagi 20 seng dalam machine tu sebab air untuk botol tu cuma kena guna 30 seng je.so 20 seng tu burn ah.
and ada lagi 40 seng dalam pocket.

dalam minda berfikir,"kalau aku pergi ke kedai A tadi tu,and teach the Malay fella a lesson,kan berguna."

and i did went to kedai A. masuk dalam,ambik 4 biji sweets pulak. so 20 seng je.

letak atas counter,

me: 20 sen eh?
pakcik: ha'ah
me: nah ambik 40 sen. takde duit syiling langsung kan?
pakcik: oohh terimakasih.

and keluar kedai dengan tenangnya.
dalam hati dok cakap,"AMBIK KAU SETEPEK !"

a message to Malay businessmen and women :
tolonglah jangan buat benda macam ni doh. sesama sendiri pun taknak tolong,macamana nak maju. asyik kena ketuk dengan yang lain je. pergi bengkel,kena kencing gak.orang Melayu jugak! sedih doh tengok benda macam ni. nak mengaku Melayu pun susah nanti. tolonglah.sudah lah.

kepada yang membaca,sorry kalau terkasar bahasa,but that is Malay right now.so let's hope that we'll be better in the future.


-Oz-








Alif Asyraf a.k.a. Baby cakap aku tak pernah marah,so

these are just quotes that randomly and quite frequently come by every once in a while from my mind.never had the chance to say them outloud,or explaining it to anyone.
and umm,something happened.i saw something.and it was not, good for me to know or look at.so..yah
and this is just to remind me of it.you see,i forgive and forget TOO easily.kan?

have you
ever had the thought of just breaking,smashing,or crashing something or someone with your bare hands?
in the middle of your chest,you just feeeeel like it's blistering.
yes,above the diaphragm,it's like "what happens when tornado meets a volcano" in there.
you see everyone's having a good day and you just want to turn their day upside down.
you feel warm and hot,but at the same time you're freezing.
you can feel your heart pounding faster and faster.
and in your head,ALOT of stupid annoying thoughts saying,"tulah kau.",and non-stop swearing etc.


you've done everything for it,and it faaaades away just like that and you don't even know whether it's your fault or not.
you prayed for it for quite a long period of time even when you think it's never gonna happen.
the only thing that kept you praying was to think that it's just Him teaching you to be patient, so it will happen,but just not yet.not now.
but no that faith also flies away day by day.


i don't know if it's true,and i won't like it to be,and it's just not supposed to be true.
it's just not right.

keep telling to myself that this is just another phase in life.and it's not the end of the world.
it's just the beginning.

but still,it's just not acceptable man. probably not yet.but definitely not now.
damnit.damnyou.


-Oz-

January 06, 2011

January 04, 2011

What A Dream

HAHA okay malam tadi termimpi something.
tak,pagi tadi.

i was in a hall or somekind and my SABDARIANS were there too. we were preparing for something.
*not the annual dinner*
besar badak jugak ah dewan tu.

prepare punya prepare,

terjumpa Izzatul Nazihah.
hahah
Tul tanya something about Paramore.(NAK JUGAAAAAAAK)
haha
but i said,"tunggu jap,cerita kat luar. jomjomjom keluar jom".

bila dah keluar,the setting was like around tepi jalan on the way nak pegi KL dari Museum Negara. pun bollleh tadahal.

lepas tu duduk kat tepi tangga tu dengan Tul. dia cuma tanya Apa maksud lagu Careful.
and i started chattering starting with How Paramore became a band and why they're retiring already. and i told her about the line,"the truth never set me free.."
and she said,"wow.gilalah" in her own way.

gila. dah kemaruk paramore dah kot ni.
haha

so Izzatul had to listen to my explaination from the top to bottom and i could see her face was telling me to stop talking.but i didn't HAHA sapa suruh tanya.
AND,sambil bercerita my 2 friends,
Zikri Zaharudding,
and
Shafiqah Nadia,
lalu depan kitorang.
biasa la kan,dua member baru lepas lepak bersama sama.
tapi bukan tu je. they were holding burnt cigarettes in their fingers. HAHA
zouk dgn shafiqah smoke baii dalam mimpi aku.
tadahal lah.
sorang Pengawas,lagi sorang PRS. haha
baguih.

lepas dah habis bercerita dengan Tul,tiba tiba tersentap. Muzani masuk bilik. and dia kata nak tidur. padahal dah pukul 1.45pm. dia baru baliik daripada driving lesson.
"tepi tepi,dah ngantuk gila dah ni"
so aku bangun and dia tidur.
tak breakfast lagi ni.
lapar.

hehe,so that was my dream for last night/this morning.

-Oz-